×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 01 Ocak 2021 16:49

Bakan Soylu Yeni Yıla Çatak Belbuka Üs Bölgesinde Girdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla Van'ın Çatak ilçesi ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçeleri arasındaki Kato Jirka Bölgesinde bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında girdi.

Bakan Soylu ve beraberindekileri Üs Bölgesinde, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve İlçe Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Alican Arslan karşıladı. Askerlerle sohbet ederek moral veren ve yeni yıllarını tebrik eden Bakan Soylu, üs bölgesindeki kuleler ve yaşam alanlarında incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu, yeni yıla girilen ilk dakikalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, bulundukları bölge hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma sırasında üs bölgesinde görev yapan askerlere hitap etti.

"Özellikle Sayın Bakanımızın böyle bir geceyi Ankara veya İstanbul değil de sizlerle birlikte geçirmesinden duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. 2020 yılını geride bıraktık, şu an 2021 yılına girmiş bulunuyoruz. 2020 bizim için gerçekten çok sıkıntılı oldu. Özellikle koronavirüs sıkıntılarını yaşadık. Birçoğumuz yakınlarını kaybetti, Birçoğumuzun yakınları şu an hasta yatağında. Ölenlere Allah'tan rahmet, hasta olanlara da Rabbimden şifa diliyorum. 2021 yılından temennim odur ki inşallah sağlık sıhhat ve afiyet içerisinde yaşar ve ülkemizin de geleceği için çok daha güçlü bir yıl olarak sürdürürüz. 2021'i bitirip 2022'ye girerken inşallah çok daha farklı bir Türkiye olarak bunu kutlar ve geleceğe çok daha güçlü bir Türkiye olarak devam ederiz diyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Jandarma Genel Komutanımız Arif Paşa ve beraberindekileri kutluyorum, bütün emir komutanız altındaki kardeşlerimi de gözlerinden öpüyorum." Dedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise  "Vatanımız ve şanlı bayrağımız için burada hazırız" ifadesini kullandı.

Üs bölgesi ziyaretinde Bakan Soylu'ya Vali Bilmez ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin'in yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ da eşlik etti.

Geceyi üs bölgesinde geçiren Bakan Soylu  ve beraberindekiler, yeni yılın ilk kahvaltısını burada askerlerle yaptı. Kahvaltının ardından Bakan Soylu, üs bölgesinde komutanlardan bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ziyaret sonrasında Mirza Kelebek tablosunu taktim ederek teşekkürlerini iletti. Bakan Soylu’nun  ilçemizden ayrılması ile ziyaret sona erdi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr