×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cumartesi, 21 Mart 2020 10:30

Başkan Şeylan’ın “21 Mart Nevruz Bayramı” Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan “21 Mart Nevruz Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şeylan mesajında;

“Düşen cemreler ve açan çiçekler ile gelişini önceden haber aldığımız bahar mevsiminin ilk gününde, 21 Mart’ta kutladığımız Nevruz, kardeşliğin, dayanışmanın, doğa sevgisi ve yaşama sevincinin, hayata ve birbirimize yeni bir umutla sarılmanın sembolüdür.

Yenigün anlamına gelen ve baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz,  Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada yaşayan insanların ortak kültür zenginliğini oluşturmaktadır.

Dünyada en köklü medeniyetlerin başında gelen Milletimiz; kültürünü, geleneklerini, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde yansıtan bayramlarını; barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın fırsatı olarak görmekte ve büyük bir değer atfetmektedir. Ortak kültür birliğimizin simgelerinden biri olarak, bu değerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarmak gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle güzel günlerin habercisi kabul edilerek bir bayram coşkusuyla karşıladığımız Nevruz'un, tüm insanlığa barış, kardeşlik, umut getirmesini diliyor, tüm Çataklı vatandaşlarımızın Nevruz'unu kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr