Çarşamba, 09 May 2018 18:32

Ortaokullar Arası Futbol Turnuvası Nefes Kesti

Çatak Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde ortaokullar arası erkekler futbol turnuvası düzenlendi.

Çatak halı sahada düzenlenen turnuvaya Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Hürriyet Ortaokulu, Bilgi Ortaokulu ve Konalga Ortaokulu katıldı. 2 grup olarak yapılan müsabakalarda nefes kesen mücadeleler yaşandı. Maçlar sonucunda finalde Cumhuriyet Ortaokulu'nu mağlup eden Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu şampiyon olurken Cumhuriyet Ortaokulu ikinci ve İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Ailelerin çocuklarının takımına büyük destek verdiği müsabakalar sonucunda dereceye girenlere törenle ödül aldı. Turnuvada birinci olan takımın kupasını Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, ikinci olan takımın kupasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, üçüncü olan takımın kupasını ise Atatürk İlkokulu Müdürü Hamdi İnan verdi. Tören sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

"GELİŞİM ÇAĞINDAKİ GENÇLERİN SPOR YAPMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Burada açıklama yapan  Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, öğrencilerin başarılarından dolayı mutlu olduklarını belirterek,

"İlçemizde akademik eğitim dışında sosyal, sportif faaliyetlere de fazlasıyla önem veriyoruz. Gelişim çağındaki çocuklarımızın spor yapmasının hem bedenlerine hemde kişilik ve sosyal gelişimlerine büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Çocuklarımızın her maç günü bu halı sahada yaşadıkları heyecan sporun ne derece önemli olduğunu ve onların okula karşı olumlu tutum geliştirmede ne derece etkili olduğunu bizlere gösteriyor. Bu anlamda dereceye giren öğrencileri canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.