Salı, 11 Nisan 2017 22:51

Çatak'ta Tiyatro Günleri

Kültür sanat alanında dev prodüksiyonlara ev sahipliği yapan Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, oyunlarını bu defa Van'ın Çatak İlçesi’nde sergiledi. 7’den 70’e herkesin ilgi gösterdiği Sincan Şehir Tiyatrosu ekibi izleyicilerden tam not aldı.

Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu 3 gün boyunca Çatak İlçesi'nde tiyatro severlerle buluştu. Veli Sevinç’in yazdığı, Gökhan Ay’ın yönettiği "Yalancı Afacan" çocuklar için, Abdullah Beyaztaş’ın yazdığı, Orhan Ay’ın yönettiği "Biz Biriz" adlı oyun ise büyükler için Atatürk İlkokulu Konferans salonunda sahnelendi. 7’den 70’e Çataklıların büyük ilgi gösterdiği oyunlar ayakta alkışlandı. Oyunlarda zaman zaman duygulu anlar da yaşandı.

ÇATAK'TA KENDİMİZİ EVMİZDE HİSSETTİK

Oyunun yönetmeni Orhan Ay oyun sonrası yaptığı konuşmada Çatak'ın hayatlarında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çatak gibi bir ilçe ile kardeş ilçe olmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini anlatan  Ay,"Bizler ekip olarak gelmiş olduğumuz ilçenizde inanın böyle sıcak karşılanacağımızı açıkçası düşünmemiştik. Çatak halkının sıcaklığı, misafir perverliginden dolayı kendimizi evimizde gibi hissettik. Başta Sayın Kaymakamımız Hacı Asım Akgül olsun, belediye başkan yardımcımız olsun, hastanesinden kuaförüne, konakladığımız yerden bakkalına, tüm halkımız bizleri kardeşleri gibi bağrına bastı. Gönüllerimizi fethettiler. Birer kardesimiz abilerimiz, ailemiz de Çatak'ta oldu. Ankara'ya döndüğümüzde sürekli Çataktan bahseder olduk. Allah hepinizden razı olsun. Sahnelediğimiz yetişkin ve çocuk tiyatro oyunlarında bizi izleyenlerin gözlerindeki o güzel ışıltıyı bizi çok çok mutlu etti. Çatak, doğası, alabalığı, balı, cevizi ve sıcak insanları gibi bir çok güzelliğiyle gezilip görülmesi gereken bir yer. Biraz olsun sizleri mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Bizler ekip olarak yıllardır şehir şehir dolaşıp oyunlarımızı sergiliyoruz, ama Çatak'ta karşılaştığımız o sıcaklığı başka bir yerde gördünüz mü deseniz, inanın samimi söylüyoruz görmedik. En kısa zamanda sizlerle tekrar bir araya gelmek dileğiyle. Sizleri çok seviyoruz Çatak" dedi.

Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibine teşekkür ederek, "Çatak ilçemiz 3 gün boyunca tiyatroya doydu. İlçemiz için çok önemli bir etkinlikti. Başta tiyatro ekibine ve Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya çok teşekkür ederiz" dedi.