Cumartesi, 11 Mart 2017 09:23

Van Valisi Bilgi Mahallesine Geldi

VAN Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Çatak ilçesi Bilgi Mahallesine giderek burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz ve Müftü Nimetullah Arvas’ın yer aldığı heyetle, helikopterle Çatak ilçesi Bilgi Mahallesi’ndeki Bilgi Jandarma Karakol Komutanlığına inen Vali Taşyapan, burada Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül,AK Parti ilçe Başkanı Tahsin Babur Kurum Amirleri ve mahalleliler tarafından karşılandı.

Bilgi Jandarma Karakol Komutanı Bilgi Mahallesini gezen Vali Taşyapan, mahallenin sorun ve sıkıntılarını Mahalle Muhtarı İsa Urut’tan dinledi. Ardından Bilgi İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Vali Taşyapan, sınıfları dolaşarak öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Jandarma tarafından öğrenciler için temin edilen giyecek malzemelerini dağıtımını gerçekleştiren Vali Taşyapan, öğrencilere, çok çalışmalarını, bunu yapmaları halinde her şeye ulaşabileceklerini, ailelerine değer vermelerini ve onlara karşı saygılı olmalarını tavsiyesenide bulundu. Şehit Güvenlik Korucusu Mahmut Yabaş’ın ailesini evini de ziyaret eden Vali Taşyapan, Bilgi Mahallesi sakinlerine terörün ve hainlerin karşısındaki dik duruşları dolayısıyla teşekkür ederek şöyle konuştu:
"Bugün Bilgi Köyü'ndeyiz. Şehidimizin ailesine ziyarette bulunduk. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Ölüm ve hayat Allah’tandır. Kimse kimsenin canını alamayacağı gibi kimse de kimseye can veremez. Onun için bizler inanıyoruz ki şehitlerimizle, gazilerimizle, bizden önce gidenlerle Allah’ın huzurunda bir yerde, inşallah cennette buluşacağız. Duamız, niyazımız o şekildedir. Ama dünyada kalanlara da sahip çıkmak, devletimizin, akrabalarının, buradaki köylülerin, Çatak’ın, hepimizin görevidir. Devletimiz ve hükümetimiz yasalarla, bizler de burada devleti temsil eden kişiler olarak, kalanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere yanlarındayız. Bilgi Köyümüz de hem teröristlere hem hainlere her zaman karşı durmuş, dik duruş sergilemiş ve çizgisini bozmamış bir köyümüzdür. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu mahallemizin ihmal edilen hizmetlerini hem Valilik hem Belediye olarak yerine getireceğiz, yolunu en iyi şekilde yapacağız, bu vesileyle de şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum"

Bilge Taziye Evinde Mahallelilerle beraber yemek yiyip sohbet eden Vali Taşyapan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Çatak'ın Konalga Mahallesi'ne geçerek buradaki kalekolda incelemelerde bulundu ve yapılması planlanan yeni Narlı Karakolu hakkında bilgi aldı. Dönüş yolunda Bahçesaray ilçesine de uğrayan Vali Taşyapan, burada ilçe emniyet amirliği ve jandarma yetkililerinden, ilçenin asayişi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Van’a döndü.