×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Salı, 04 Ekim 2022 18:43

Çatak’ta  %75 Hibeli Tohum Dağıtımı Yapıldı

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen “Van Buğday Ambarı Oluyor” projesi, Çatak’ta müracaat eden 11 mahalleden, 34 çiftçiye %75 hibeli %25 çiftçi katkısıyla 24.450 Kg ton buğday tohumunun dağıtımını İlçe Kaymakamı Sercan Sakarya ve Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan yaptı.

Tohum dağıtımında konuşan Kaymakam Sakarya;

 " Çok bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu toprakları verimli kullanmamız için çiftçilerimize büyük işler düşüyor. Üretimin devamlılığı için % 75 hibe destekli 24.450 kilogram buğday tohumlarını merkez ve taşra mahallelerimizde toprak ile buluşturmak için teslim ettik. Dağıttığımız bu tohumlardan iyi bir verim almanızı, bereketli olmasını temenni ediyor bu hizmetlerin gerçekleşmesinde, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Şeylan ise;

 “Çatak Belediyesi olarak muhtarlarımızın ve çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda birçok mahallemize yeni sulama kanalları ve arazi yolları açtık, mevcut sulama kanalları ve yolları onarıp temizleterek iyileştirme çalışmaları yaptık. Çiftçilerimiz atıl durumdaki arazilerini eksinler diye üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizde  %75 hibeli tohum desteğinde bulundu. Çiftçilerimize teslim edilen buğday tohumlarının hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." Dedi.

İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen programa Kaymakamı Sercan Sakarya, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Raci Selçuk, kurum personelleri ve çiftçiler katıldı.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr