×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 14 May 2021 15:45

Başkan Şeylan’ın Şehit ve Gazi Ailelerine Bayram Ziyareti

Çatak İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan her bayram olduğu gibi bu bayramda da şehit yakınlarını unutmayarak ilçe merkezinde bulunan şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’a ziyaretinde, İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, İlçe Müftüsü Abdullah Uzel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Babur eşlik etti.

Başkan Şeylan ve akabindeki ekip ilk önce 2011 yılında teröristler ile yaşanan çatışma neticesinde şehit olan köy koruyucusu Sabri Biter’ in eşi Fatma Biter’i ziyaret ederek bayramını tebrik ettiler. Ardından 1997 yılında teröristlerin nöbetçi kulübesine roketatarla saldırması sonucu şehit düşen İskender Eraslan’ın eşi Zümeyran Eraslan ve İhsan Şavan’ın eşi Hemi Şavan’ı ziyaret ettiler.  Son olarak da 1994 yılında Büyükağaç Mezrasında şehit olan Müslüh Salçuk’un abisi Nurettin Salçuk’u ziyaret ederek bayramını kutladılar.

Başkan Şeylan şehit ve gazi ailelerine yaptığı ziyaret sırasında;

“Devletimiz Şehit ve Gazi ailelerine çeşitli sosyal ve ekonomik haklar sağlamaktadır. Bizler de onları sık sık ziyaret ederek her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli şehitlerimizin ailelileri bize şehitlerimizin birer emanetidir. Biz de bu emanete en iyi şekilde bakmakla yükümlüyüz. Bugün Ramazan Bayramı, biz de bu bayram gününde şehit evladınızın yerine sizin ellerinizden öpmeye geldik. Asla kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizler bizim ailemizdensiniz ve sizin taleplerinizi her zaman yerine getirmeye hazırız. Meslek hayatımızın bugüne kadarki sürecinde dini bayramlarımızda vatanımızın ve milletimizin istiklali ve istikbali için toprağa düşmüş şehitlerimizin kutsal emanetleri olan şehit yakınlarımızı ziyaret edip mübarek ellerini öperiz. Bu yıl da bu güzel ve anlamlı geleneğimizi devam ettirerek sosyal mesafeye uyup maske takarak bütün şehit yakınlarımızı sırasıyla ziyaret ettik.” İfadelerini kullandı.

Kaymakam’ın ve Belediye Başkanı’nın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit Müslüh Salçuk’un abisi Nurettin Salçuk ise;

“Kardeşim 1994 yılında Atlıhan Mahallesinde şehit düşmüştü. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve beraberindeki heyetin evimizi ziyaret ederek Bayramımızı kutlamaları bizleri çok mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Rabbim büyüklerimizi ve devletimizi başımızdan eksik etmesin.” Dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr