Çarşamba, 15 May 2024 19:07

Çatak’ta Dere Islah Ve Betonarme Çalışmaları Öncesinde Teknik İnceleme Yapıldı

Çatak Belediye Eş Başkanları Reşat Eraslan ve Gülten Baran DSİ 17'nci Bölge Müdürlüğü, tarafından ihalesi yapılan İlçe merkezinin içinden geçen ve özellikle bahar aylarında su seviyesi tehlikeli bir şekilde yükselen Çatak ve Sorkin derelerinde incelemelerde bulundular.
Çatak Belediyesinin talepleri doğrultusunda olası bir facianın önüne geçmek için Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi ve Bahçelievler Mahallerinin içinden geçen Çatak Sorkin Derelerinde Dere Islah, Korkuluk ve Betonarme Çalışmaları yapılacak.
Eş Başkanlar Eraslan ve Baran konu ile ilgili yaptıkları açıklamalarda;
“ İlçemiz merkez mahalleri olan Cumhuriyet Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi ve Bahçelievler Mahallerimizin içinden geçen Sorkin Ve Çatak Derelerinin debisi özellikle karların erimesi ve yağışların çokluğu nedeniyle bahar aylarında iki katına çıkıyor. Dere kenarlarında iş yerleri evler ve okulların bulunması can ve mal için büyük tehlike arz ediyor. Çatak Belediyesi olarak DSİ 17. Bölge Müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaat sonucunda Devlet Su İşleri Müdürlüğünce ihalesi yapıldı. Fen İşleri Müdürümüz Mustafa Kaplan ile birlikte DSİ 17'nci Bölge Müdürlüğü teknik ekibi ve yüklenici firma yetkilileri ile beraber taşkınların tahrip ettiği ve tehlike arz eden bölgeleri tespit edip incelemeler yaptık. Yüklenici firma yetkilileri önümüzdeki günlerde suların azalması ile çalışmalarına başlayacak şimdiden ilçemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandılar.

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr