Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Başkan Şeylan mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandil’ini bir kez daha idrak etmenin güzelliğini ve mutluluğunu yaşamaktayız.
İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.
Hz. Peygamberi (SAV) sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Mevlid Kandilinin, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, Çatak’ lı hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandil’ini kutluyorum”. Dedi