Cuma, 20 Ocak 2023 20:55

Çatak’ta Araç Yolu Olmayan Yayla’ya Yeni Yol Yapılıyor

ilçemiz Narlı, Sugeldi, övecek ve Dalbastı Mahallelerindeki vatandaşların kullandıkları Arıh Yaylasının ulaşım sıkıntısı sona eriyor.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesiyle kırsal alanlarda hizmetlerini ara vermeden devam eden, Çatak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı Çatak İşletme Şefliği ekipleri Tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması kapsamında Narlı, Sugeldi, övecek ve Dalbastı Mahalle sakinlerinin kullandıkları Arıh yaylasına araç ulaşımının sağlanabilmesi için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Narlı, Sugeldi, övecek ve Dalbastı kırsal mahallelerindeki vatandaşların kullanacakları Arıh Yayla Yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şeylan’a, Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın, Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı Çatak İşletme Şefi Faysal Aktaş Mahalle Muhtarları ve Mahalle sakinleri eşlik etti.

Çatak’ın zorlu coğrafi yapısı nedeniyle, Belediye olarak arazilerine ulaşmakta güçlük yaşayan vatandaşların ulaşım sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için seferber olduklarını belirten Başkan Şeylan, “ Geçen ay 1 ekskavatör, 1kırıcı, 1 dozer bir Greyder ve 1 Kepçe iş makineleri ile başlattığımız Mahalle sakinlerinin özlem duyduğu yayla yolu çalışmalarımızda sona yaklaştık. Stabilize yol açma ve düzenleme çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayarak çiftçilerimizin bu mağduriyetini ortadan kaldıracağız. Yeni Yayla yolumuz tamamlandığında Arıh Yaylası’ına vatandaşlarımız, araçlar ile ulaşabilecekler. 4-5 saate gidilen Arıh yaylasına artık 30 dakikaya gidebilecekler. Çatak Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde çalışmalarımıza aralıksız devam ederek, her zaman çiftçimizin ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

YENİ YOL SAYESİNDE ZORLU YAYLA YOLCULUĞU SONA ERECEK

Mahalle Muhtarları adına açıklamalarda bulunan Narlı Mahalle Muhtarı Reşit Kürşat, "Bu güne kadar nereye başvurduysak yayla sorununa çözüm bulamadık.  Her gün at ve katır sırtlarında saatlerce süren zorlu yolculuğun ardından yaylamıza ulaşabiliyorduk. Sorunumuzu Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’a ilettik sağ olsun vermiş olduğu talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar ile yeni bir yayla yolu yapılıyor. İnşallah yeni yolumuz bittiğinde vatandaşlarımız yaylamıza araçlar ile daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Talebimize duyarsız kalmayan Başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah Razı olsun.” dedi.

Mahalle sakinleri ise yapılan yoldan dolayı yaylalarına ulaşım sağlamada daha rahat edeceklerini belirterek Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’a teşekkür etti.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr