Perşembe, 13 Ekim 2022 18:56

Çatak’ta Yeni Yol Açma Çalışması Devam Ediyor

Çatak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Cumhuriyet mahallesini, sözveren ve Selçuklu Mahallelerine bağlayacak yeni yol çalışması, hızla devam ediyor.

2 mahalle sakinleri, İlçe Jandarma komutanlığı ve Tabur Komutanlığındaki askeri araçların kullanacağı yeni yol ile Atatürk caddesinin yükü de azalacak.

Yeni yol ile ilgili açıklama yapan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan;

Mevcut yolumuz tek aracın geçtiği, dik yokuş, keskin virajlar ve yol kenarında sağlı sollu evler bulunduğu için, ağır tonajlı askeri araçlar ve vatandaşlarımız için büyük sıkıntı yaratıyordu. Muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan ve ilçe jandarma komutanlığından gelen talepler doğrultusunda, Atatürk caddesini Sözveren ve Selçuklu mahallelerine bağlayacak yeni imar yolu çalışmalarını başlattık. Yeni yolumuz 30 metre genişliğinde 864 metre uzunluğunda olacak. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım daire Başkanlığı Çatak İşletme Şefliği ekipleri ve Fen işlerimize bağlı ekipler, iş makineleri ile yeni yol açma, dolgu ve stabilize çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yeni yol, tamamlandığında, ulaşım sorunu yaşayan vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracak, Çatak’ın gelişimine de katkı sağlayacak.

Bütün mahallelerimizde ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”dedi

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr