Salı, 20 Eylül 2022 16:38

Çatak’ta Toprak Sulama Kanalı Temizlenip Çiftçilerin Hizmetine Sunuldu!

Çatak Belediyesi, ilçe genelinde sıcak geçen yaz mevsimi nedeniyle çiftçilerin tarım arazilerinde su sıkıntısını gidermek ve tarımsal faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi için sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Çatak Belediyesi Fen Hizmetleri Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Başkanlığı Çatak işletme ekipleri, çiftçilerin su sıkıntısı çekmemesi, su kayıplarının en aza indirilmesi için Dokuzdam mahallesi sıvgınlı mezrasında sulama kanalında temizlik çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Çatak genelinde tarımsal kalkınmaya ve hayvancılığa yönelik verdiği desteklerle tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için üreticilerin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz, ilçe genelinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu mahallelerimizin birçok farklı noktalarında ilkbahar aylarında başlattığımız çalışmalarımız yaz boyunca devam ederek bir çok mahallemizde çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Su kanallarından faydalanan kırsal mahallelerin muhtarları ve çiftçiler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve ekibine teşekkür etti.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr