Pazartesi, 27 Haziran 2022 10:06

Kanispi Ceviz Bal Alabalık Ve Rafting Festivali’ne Yoğun İlgi

Van’ın Çatak Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kanispi Alabalık, Bal, Ceviz ve Rafting Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Van merkez başta olmak üzere Çatak ve bağlı köylerden vatandaşlar, ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve yılın sadece nisan, mayıs ve haziran aylarında suyun aktığı Kanispi alanında aktı.  Kanispi'de düzenlenen Festivale Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve çok sayıda davetli katıldı.

Van Yöresel oyunların oynandığı, etkinliklerin düzenlendiği festivalde, İran'dan gelen halk oyunları ekibi de gösterisi ilgi gördü.  Festivalde konuşuan Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, geleneksel hale getirdikleri festivali, salgının etkisinin azalmasıyla 2 yıl aranın ardından tekrar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçede güzel bir günün yaşandığını dile getiren Akbulut, "Allah'ın gösterdiği güzel günlerde hep böyle, mutlulukla, sevgiyle bir araya geliriz " diye konuştu. Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ise, bu yıl renkli görüntülere sahne olan festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz, iki yıldır Kanisipi Şelalesinde festivali yapamıyorduk. Geçen sene Kanispi’nin yapımına başladık ve bu sene hazır duruma getirdik. Burada emeği geçen ve bu güzel günde bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” Şeklinde konuştu. Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, Çatak’ın marka olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Çatak’ı biliyorum. Çok değerli başkanımızın neler yaptığını ve neler yapacağını en az sizin kadar şahit olan biriyim. Çatak bugün marka şehircilik adına adım adım ilerliyor. İnşallah Çatak’tan sayın cumhurbaşkanımızın da organize ettiği bir uluslararası dünya şampiyonasından 4 tane milli takım bu ülkeyi temsil edecek” dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlarla halay çeken protokol üyeleri, kıl çadırlarda kendilerine ikram edilen organik bal ve cevizin tadına baktı, dengbejlerin seslendirdiği türküleri dinledi.

Çatak ilçesinde düzenlenen Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali'ne katılan İranlı turistler, Çatak Çayı'nda rafting yapma keyfini yaşadılar. Raftinge, kent sakinlerinin yanı sıra İran'dan gelen turistler de ilgi gösterdi. İran Urumiye şehrinden festivale katılan Mitra Asadzadeh Van ve Çatağa ilk kez geldiğini belirterek böyle doğa harikası bir yerde olmak beni fazlasıyla memnun etti. festival çok güzeldi çokda eğlendik Rafting yapmak bir başka güzeldi.  İran'da turizm acentesi işletmecisi Nida Arman ise, 100 kişilik bir kafileyle Van'ı gezmeye geldiklerini söyledi. Çatak'ta festival düzenlediğini duyunca gelmek istediklerini anlatan Arman, "Doğasıyla, tabiatıyla, insanlarıyla çok güzel bir yer. Ben de rafting yaptım, çok eğlendik. Birlikte geldiğimiz İranlılar buradan mutlu ayrılıyorlar." dedi. İran'dan gelen Cafer Periş ise "Çeşitli şehirlerden yaklaşık 200 kişiyle Çatak'a geldik. Festival çok güzel. Burası doğal güzellikleriyle insanları cezbediyor. Gezilecek çok yerleri var. Herkesi buraya bekliyoruz ." diye konuştu. Turistlerden Şebnem Şevkat da Van'ı çok sevdik,  "Buranın insanın misafirperverliği çok iyi. Festivale katıldık, halaylar çektik ardından rafting yaptık. Her şey çok güzel geçti. Ülkemize gittiğimizde herkese buraya gelmelerini önereceğiz." ifadesini kullandı.

Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen "11. Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali" kapsamında rafting yarışı yapıldı. 15 Temmuz mesire alanında Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı'nın komutuyla başlayan yarışta 8 takımın sporcuları dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.

Festival, Akşam Dodan Özer ve Yerel Sanatçılar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Dodan ve yerel sanatçılar birbirinden güzel şarkılarını konser alanını dolduran binler için okudu. Festival akşam sanatçı Dodan Özer ve Yerel Sanatçıların birbirinden söyledikleri güzel şarkılarla son buldu.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr