Çarşamba, 22 Haziran 2022 17:55

Van Valisi Balcı Çatak İlçesini Ziyaret Etti

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Çatak İlçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sabah saatlerinde Çatak İlçesine gelen Vali Dr. Ozan Balcı, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, imamlar ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Karşılamaya katılanlara seslenen Vali Balcı,

“Bugün bizi karşılamaya gelen herkese teşekkür ediyorum. Çok samimi sıcak bir karşılama oldu. Çatak hem sahip oldukları değerler itibariyle hem çok kıymetli insanlarıyla ülkemizin, Van’ımızın bir kıymeti bir değeri, Burada yapacağımız çok güzel işler var. Zaten Kaymakamımız, Belediye başkanımız tarafından burada bir sürü güzel iş yapılmış. Şu anda ’da yapılmaya devam ediyor. Bir değirmenin çarkı gibi düşünün. Bütün dişlilere ihtiyaç var. Buranın yükselmesi, yücelmesi için tam destek vereceğiz. Burada bulunanlar olarak hepimiz el ele vererek Çatak’ı başta eğitim olmak üzere alt yapı, sağlık, spor, turizm ve rafting sporunu en iyi yerlere getirmek için hep birlikte çalışacağız. Valilikte ve Belediyede kapım herkese açık talepleriniz olmasa bile bir çayımı içmeye gelebilirsiniz. Halkımızın refahı, huzuru ve esenliği için yatırımlar yapacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakamlık makamına geçen Vali Balcı, kurum müdürleri ile tanışıp Kaymakam Akbulut’tan ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı.

Kaymakamlık makamından Çatak Adalet Sarayına geçen Vali Balcı; çalışanlarla tanışıp, hakim ve savcılarla bir süre görüştükten sonra, Çatak Belediyesine geçti.

Belediye önünde Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, birim amirleri ve personel tarafından karşılandıktan sonra başkanlık makamında görüşen Vali Dr. Ozan Balcı, belediye tarafından tamamlanan ve inşaatı devam eden projeler ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi aldı.

Çatak Belediyesi tarafından ilçede inşaatı devam eden Rafting Eğitim Merkezi, tam kapsamlı kapalı spor salonu, Gençlik Merkezi inşaatlarına giderek, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

İnşaat çalışmalarının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek personelle tanışıp kazasız belasız görevler diledi. Akabinde Çatak Devlet Hastanesi’ne geçerek hastane çalışanlarına işlerinde kolaylık dileyip yatan hastaları ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra önceki yıl yaşanan çığ felaketinde şehit olan Çatak İtfaiye Şefi Emrullah Ersari’nin evini ziyaret edip dua etti.

Vali Balcı son olarak, ilçedeki esnafları tek tek ziyaret edip taleplerini dinleyip sohbet etti. Esnaf ve vatandaşlar ile çay içip esnaflara bereketli kazançlar diledi. Göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Vali Dr. Ozan Balcı’ya Çatak İlçesi ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın eşlik etti.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr