Çarşamba, 18 May 2022 18:35

Başkan Şeylan’ ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Şeylan, yayımladığı mesajında,

“19 Mayıs ruhunun, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışına, 30 Ağustos'ta büyük bir zafere ve 29 Ekim'de de Cumhuriyet'in ilanına dönüştüğünü belirterek, 19 Mayıs, istiklalimizin ve istikbalimizin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Milli Mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri atılmıştır. Bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin, ‘bağımsız ve hür yaşama’ hedefi bir kez daha gerçekleşmiş oldu.

19 Mayıs, istiklalimizin ve istikbalimizin adıdır. 19 Mayıs, vatan aşkıyla bir milletin tek vücut olarak harekete geçtiği, işgalin ardından hiç vakit kaybetmeden, vatan toprağında bir gün bile esir kalmadan yeni bir devlete giden yolda atılan önemli bir adım, Erzurum ve Sivas kongreleriyle milli mücadele ve kurtuluş paydasında buluşmuş olan necip milletimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine koyduğu ilk harçtır.

19 Mayıs 1919'da yakılan istiklal ateşi bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ecdadına ve tarihine bağlı gençlerinin elinde ilk günkü gibi alev alev yanmaya devam etmektedir. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ülkenin bağımsızlığı uğruna canını malını ve her şeyini feda etmiş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, Sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103.yılını yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr