Çarşamba, 20 Nisan 2022 14:29

Çatak Belediyesi Hurda Araçlarını MKE’ye Devretti

Van’ın Çatak Belediyesi bünyesinde bulunan hurda araçları Makine ve Kimya Enstitüsü’ne (MKE) devredildi.

Çatak Belediyesi garaj bahçesinde uzun süredir bekletilen kullanım ömrünü tamamlamış 3 kamyon, 1 Otubüs, 1 Kamyon ve 1 adet Greyder'den oluşan hurda araçlar, MKE ile imzalanan protokolün ardından gelen tırlara yüklenerek Makine Kimya Endüstrisi Geri dönüşüm işletme müdürlüğüne gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Belediyemiz bünyesinde atıl durumda bulunan, Hurda Araçları Kamu zararının önüne geçmek ve belediyemizi de maddi külfetten kurtarmak için yaptığımız görüşmelerin ardından MKE’ye devrettik. Çok şükür bugün Belediyemizin üzerinden büyük bir yük kalkmış oldu. Araçlarımızın çoğu kullanılamayacak durumdaydı. Bazı araçları tamir edip kullanmayı düşündük, ama tamir bedelleri, aracın bedelini ikiye katlıyordu.  MKY’ye devrettiğimiz araçlardan elde edilecek meblağı yeni araç alımında kullanmayı planlıyoruz.” dedi.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr