Salı, 28 Aralık 2021 17:33

Çatak'ta Pitbull Köpek Yakalandı

Van'ın Çatak ilçesinde sokağa salınan başı boş pitbull cinsi köpek Belediye Ekiplerince yakalandı.

Sabah saatlerinde Çatak Belediyesine vatandaşlar tarafından Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Çatak Devlet Hastanesi bahçesinde pitbull cinsi köpeğin bulunduğu bilgisinin haber verilmesi üzerine Belediye Ekiplerince alana gidilerek köpek yakalanıp Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman ŞEYLAN;

“Geçtiğimiz gün Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sahipsiz hayvanlar için, "Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz." ifadelerine istinaden sokağa salınan başı boş pitbull köpeğin olası bir tehlike yaratmaması için Belediye Ekiplerimizce yakalanarak barınağa teslim edildi.” İfadelerine yer verdi.

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr