Perşembe, 16 Aralık 2021 19:04

Vali Bilmez İlçemizde Yapımı Devam Eden Projeleri İnceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ilçemizi ziyaret ederek Çatak Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri inceledi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Sahip Görendağlı, Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Yusuf Altun ile birlikte ilçemizi ziyaret etti.

İlçe merkezine 5 km mesafede bulunan ve Belediyemiz tarafından restore edilen Kanispi Şelalesinde ilçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut ve Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan, tarafından karşılanan Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, ilk olarak Kanispi şalesinde yapılan kafe dükkanlar, çocuk oyun alanları ve mesire alanında incelemelerde bulundu.

Kanispi Restorasyon çalışmalarını inceledikten sonra Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler yapımı devam eden Küçük sanayii sitesi, Kapalı spor salonu, Gençlik Spor hizmet binası, Rafting Eğitim Merkezi ve Taziye Evi inşaatlarını dolaşarak yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’dan bilgi aldı.

Yapılan ziyaretlerin ardından,Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 mahalle ve 32 mezrayı ilçeye bağlayan yeni Konalga grup yoluna gitti. Yolda yapılan köprü ve asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Mehmet Emin Bilmez yürütülen çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alarak alanı gezdi.

Daha sonra Vali Bilmez, ve beraberindekiler VASKİ tarafından Çatak ilçesinde yapımı devam eden, Botan Çayı için hayati önem taşıyan Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Vali Bilmez burada VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’dan çalışmalar ve tesis hakkında bilgi aldı. Tesisten alınan çıktı numuneleri de inceleyerek test sonuçlarına baktı.

Vali Bilmez ve beraberindeki heyet Kaymakamlık, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret edip çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Son olarak İlçe esnafını da ziyaret eden Vali Bilmez dükkânları dolaşarak esnaflara bol kazançlar diledi. Cadde boyunca ilçeyi gezen Vali Bilmez vatandaşlarla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Mobil : 0507 518 06 81