Perşembe, 02 Aralık 2021 17:50

Başkan Şeylan’ın Dünya Engelliler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Başkan Şeylan, mesajında şu ifadelere yer verdi.

Engelli olmak tüm zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir. Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanabilmesi, iş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal haklar yönünden ayrımsız tüm vatandaşların faydalanması; gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir göstergedir.

Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri herkesin olduğu gibi onların da öncelikli haklarıdır. Ancak böyle bir durum toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin aslında yapabileceği birçok şey vardır. Bu durumdaki vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu anlamda bizim hedefimiz, engelleri ortadan kaldırmak, engel teşkil edecek durumları da en aza indirmektir.

Engelsiz bir gelecek için mücadele eden tüm vatandaşlarımızın, önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli kardeşlerimin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor; tüm hemşerilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat diliyorum.”

Mobil : 0507 518 06 81