Pazartesi, 22 Kasım 2021 18:10

Başkan Şeylan ‘Çığ Tüneli’ İnşaatını Ziyaret Etti

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan,Başkan yardımcısı Cihan Yalçın ile birlikte Çatak-Van Karayolundaki yapımı devam eden Çığ tüneli inşaatını ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında firma yetkililerinden detaylı bilgi alıp çalışanlara işlerinde kolaylıklar diledi.

Belediye Başkanı Şeylan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada,“Çığ Tüneli projesi ilçemiz için hayati önem taşıyor. Bölgemizin kışı çok çetin geçiyor. Etkili olan kar yağışı sonrası eğimi dik yamaçlardan her gün onlarca aracın geçiş yaptığı yollara çığın düşmesi kaçınılmaz oluyor. Geçtiğimiz yıl 42 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan çığ felaketinin benzerinin yaşanması için; Van-Çatak Karayolunda sürekli düşen çığların bulunduğu alanlarada güvenli ulaşım sağlayacak çığ tünelleri yapılması için İlgili Kurumlar ile görüşmeler yaptık. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan tünelde, ihaleyi alan firma tarafından, çığ tünelinin ilki İlçe merkezine 10 km uzaklıkta Elmacı mevkiinde başlandı. Tünel inşaatı tüm hızıyla sorunsuz şekilde devam ediyor. Belirlenen yerlere yapılacak Çığ Tünelleri tamamlandığında vatandaşlarımızın yıllardır süren çilesine son vermiş olacağız.

Taleplerimize destek verip hayata geçmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Van Milletvekillerimize, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e, Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan’a ve emeği geçen herkese şahsım ve vatandaşlarım adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Mobil : 0507 518 06 81