Pazar, 19 Eylül 2021 11:47

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Şeylan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihi, “Gaziler Günü” olarak kutlanırken aynı zamanda “Kahramanlık Günü” olarak da anılmaktadır. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir

Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan bu vatan topraklarını korumak, bayrağımızı bu topraklar üzerinde dalgalandırmak hepimiz için milli bir görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

Mobil : 0507 518 06 81