Perşembe, 07 Haziran 2018 21:57

WRF İkinci Başkanı Fikret Yardımcı Çatak Çayın’da İnceleme Yaptı

Dünya Rafting Federasyonu (WRF) ikinci Başkanı Fikret Yardımcı, Eylül ayında Çatak’ta yapılması planlanan Türkiye Rafting Şampiyonası için Van’a geldi. Yardımcı, şampiyonanın yapılacağı Çatak Çayı’nda incelemelerde bulundu.

WRF İkinci Başkanı Yardımcı, Van’da ilk ziyaretini beraberindeki Milli takım Antrenörü Basri Yazıcı ve Çatak Belediyespor Anteronörü ve Gelişmekte Olan Spor Branşları (GOSB) Van Temsilcisi Süleyman Bayat ile birlikte Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na yaptı.  Başkan Yardımcı, Eylül ayında Çatak’ta yapılması planlanan Türkiye Rafting Şampiyonası’nın detaylarını Vali Zorluoğlu ile paylaştı.

Vali Zorluoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van'da rafting sporunun daha iyi yerlere gelmesi için gerekli desteği vereceğini ifade etti.

ÇATAK RAFTİNG YARIŞMALARI İÇİN ÇOK UYGUN

Daha sonra Başkan Yardımcı ve beraberindeki heyet, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Hacı Asım Akgül’ü Çatak Belediyespor Kulübünde ziyaret ederek bir süre görüştü. Yardımcı, Çatak’ın ulusal ve uluslararası rafting müsabakalarına uygun olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sporda dostluk, kardeşlik ve ahlak projesi çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde sıralı olarak Türkiye Rafting Şampiyonası düzenleyeceğiz. Çatak Vadisini inceleyeceğiz. İnşallah Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül’ün de çabaları ile ilerleyen günlerde Türkiye’nin her yerinden gelen sporcularla Çatak’ta Türkiye Rafting Şampiyonası yapmayı hedefliyoruz. İnşallah sporun getirdiği kardeşliği hep beraber yaşayacağız. Bir de Çatak’ın çok güzel bir rafting takımı var. İnşallah Uluslararası mücadelede Çataklı gençler dünya şampiyonasında milli sporcu olma gururunu hep beraber yaşayacaklar. Ben bu güzel çalışmalardan dolayı Başta Van Valimiz Murat Zorluoğlu’na ve Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’e, teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Akgül ve WRF İkinci Başkanı Yardımcı, Çatak Çayı’nda yarışların yapılacağı parkurda incelemeler yaparak programı tamamladı.