Çarşamba, 12 Nisan 2017 20:15

Minik İkizler Okullu Oldu

Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül yaptığı ev ziyaretleri sırasında maddi imkânsızlıktan dolayı okula gidemeyen 4 yaşındaki ikiz kız kardeşlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak anaokuluna başlamalarını sağladı.

Sosyal devlet anlayışını her alanda hissettiren Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak vatandaşların gönlüne taht kuruyor. Yaptığı ev ziyaretlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde İskender Ertem'in evine giden Akgül, 4 yaşındaki Fatma ve Zeynep ismindeki kız çocuklarının maddi imkânsızlıktan dolayı okula gönderilmediğini öğrendi.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Kız çocuklarının okula gönderilmemesinden büyük üzüntü duyan Akgül, çocukların okula gönderilmesi için gereken her şeyin yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine, Balköpüğü Anaokulu Müdürü Ayfer Babur ve öğretmenler bir gün sonra aileyi ziyaret ederek baba İskender Ertem'i ikna ederek minik Fatma ve Zeynep'in okulla tanışmasını sağladı. Minik ikizlerin anaokuluna başladığını öğrenen Belediye Başkan Vekili Kaymakam Akgül'ün eşi Demet Akgül, kırtasiye ve giyim malzemeleriyle ikizlerin evine gitti. Minik ikizlerin okuması için tüm ihtiyaçlarının SYDV tarafından karşılandığını belirten Demet Akgül, ikizleri kucağına alarak bol bol sevdi. Akgül, "Kız çocuklarının okuması çok önemli. Benimde 2 kızım var. Herkesin bilgiye ve eğitime mutlaka ihtiyacı vardır. Ama kadının çok daha ihtiyacı vardır. Çünkü toplumun temel direği olan ailede çocuğa kişilik kazandıran, hayata hazırlayan birinci derecede annedir. Bu kız çocuklarımız da geleceğin anneleridir. Eğitim onların da en büyük hakkı" dedi.