Salı, 11 Nisan 2017 23:06

Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Çatak'ta Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atandıktan sonra ilçe toplantılarını sürdüren Mustafa Yalçın, Çatak'ta 34 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi. Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül'ün ev sahipliğinde belediyede yapılan toplantıya Genel Sekreter Mustafa Yalçın, yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile daire başkanları da katıldı. Toplantıdan önce dağıtılan formlara muhtarlar mahalleleriyle ilgili sıkıntıları yazılı olarak Genel Sekreter Yalçın'a sundu.

SİYASETİ SİYASETÇİLER YAPMALI

Siyaseti siyasetçilerin yapması gerektiğini anlatan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, "Büyükşehir Belediyesi olarak bizler işimizi yapalım. Siyaset yapacak adam burada durmasın. Siyaset yapmak isteyen adam varsa, işte kapı. Özlük hakkını, maaşını ve muvaffakatını neyi istiyorsa verelim. Hadi güle güle diyelim. Ben sizin gözünüze bakacağım. Vatandaşa hizmet edeceğim. Hiçbir görüş ayrılığı gözetmeksizin yolu, suyu ve temel ihtiyaçları ne ise onları yapıp koşturacağım. Gecemi gündüzüme katacağım. Hem devlet hem de millet adına söz veriyorum diyen varsa bağrıma basarım. Daha açık konuşayım. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın zamanında işe girmiş olabilirsiniz. Beni o ilgilendirmez. Kimsenin ne zaman nerde doğacağını kimse bilmez. Bu bir kaderdir. Bekir Kaya zamanında işe girdi diye kimseyle uğraşacak değilim. Benim uğraşacağım bir adam var. O da işini yapmayan adamdır. Size hizmet etmeyen adam benimle çalışamaz" dedi.

ÖNCELİKLERE ÖNEM VERECEĞİZ

Van'ın hizmette öncelikleri olduğunu belirten Yalçın, köy yollarının harap durumda olduğunu söyledi. Yalçın,"Yollar harap bir şekilde dururken, şehrin bir kenarına park yapmanın bir anlamı yok. Çok fazla siyasete dokunacak şeyler söylemek istemiyorum. Ama hakikaten sizlere dokunacak işlerin başka yerlere harcandığı noktada çok önemli kesintiler ya da yer değişiklikleri, yani şunu yapmayalım, 34 trilyona fidanlıkta park yapılıyor. 34 trilyonun yarısı harcanmış. Burada keselim, yarısı da köy yollarına gitsin. Çünkü şehirde yaptığımız bir parktaki tırmanma duvarının çok olimpik standartlarda olması Çataklıyı ilgilendirmiyor. Vanlıyı da ne kadar ilgilendirir o da belli değil. Hacıbekir Mahallesi'nde 50 kişinin kültür organizasyonu yapıyor diye maaşa bağlanıyor olması Çataklıların hiçbir sorununu çözmüyor. Kadın yaşam merkezi denilen yerin 50 kişilik bayan dikiş nakış öğretmeni diye istihdam edilmesi bizim işimizi görmüyor. Dikiş nakış eğitmeni lazımsa bunu milli eğitimden isteriz. Bu söylediğim sözlerin anlamı nedir, biliyor musunuz? Hacıbekir Mahallesi'ndeki kültür parkının bedeli 8.8 milyon, kadın yaşam merkezinin 7.1 milyon ve 15 milyonda parktan gelenle 30 milyon elde ediyoruz. Parkın geri kalanını ileri zamana yaparız. Bu 30 milyon işte sizin köy yollarınıza, su sorununuza gidecek. Ulaşımınıza harcanacak" dedi.

Toplantının ardından Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül ilçenin sorunlarının konuşulduğu toplantıya katılanlara teşekkür etti. Genel Sekreter Mustafa Yalçın, muhtarlarla buluşmanın ardından yapımı planlanan ilçe otogarının yerinin belirlenmesiyle ilgili incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.