×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 19 Mart 2021 17:51

Kaymakam ve Belediye Başkanından Aşı Çalışmasında Örnek Davranış

İlçemizde Kıyıcak Mahallesinde vatandaşların aşı olmak istememeleri üzerine İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Cumhuriyet başsavcısı Enes Yusuf Ayçiçek, İlçe Jandarma Komutanı Alican Arslan mahalleye giderek vatandaşlar ile bir araya gelerek Covid-19 salgınında aşının önemini anlattı.

Covid-19 salgın hastalığında aşının önemi hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra vatandaşların gözleri önünde Kaymakam Akbulut ikinci doz aşını, Başkan Şeylan ise ilk doz aşısını yaptırdı. Kaymakam ve Başkanın aşı olmasının ardından sırası gelen vatandaşlar da aşılarını oldu.

Kaymakam Akbulut yaptığı açıklamada;

“Biliyorsunuz dünya olarak çok büyük salgının içindeyiz. Bir yıldır aldığımız tedbirler ile çok şükür ilçemizde pozitif vaka yok ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Devletimiz çok güçlü vatandaşlarına aşı temin ediyor gelişmiş ülkelerde bile aşı bulma konusunda büyük sıkıntılar var. Ülkemizde 75 yaş üzeri yaşlılarımıza aşıları yapıldı. Şimdi ise 65 yaşına kadar düştü sağlık çalışanlarımız zor şartlarda dağ taş demeden vatandaşlarımıza ulaşıp aşılarını yaptırıyorlar ancak bazı vatandaşlarımız aşı olmak istemediklerini belirtiyorlar.  Aşı yaptırmak mecbur değil ama vatandaşlarımızı ikna etmek için Belediye Başkanımız ile birlikte aşımızı vatandaşlarımızın gözleri önünde yaptırdık. Sağ olsunlar bizden sonrada onlar yaptırdı inşallah hep birlikte bu virüsün üstesinden geleceğiz. Canla başla çalışan, görevinin başında olan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

Aşılama takvimindeki sıraya göre ilk doz aşısını olduğunu kaydeden Başkan Şeylan;

“ ilçe genelinde sürekli olarak çalışmalar yürüterek, denetimler yaparak maske, mesafe, hijyen tedbirlerini sıkı tutmaya çalıştık. Koronavirüs (Covid-19) salgınından kurtulmak ve normal hayatımıza dönmek istiyorsak aşımızı olacağız ve kurallara riayet ederek, bu salgından kurtulacağız. Sırası gelen vatandaşlarımızdan rica ediyorum sıranız geldiğinde aşınızı yaptırın.” dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr