×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Perşembe, 12 Kasım 2020 17:21

DSİ 17. Bölge Müdürü Şahna'dan Çatak'a Ziyaret

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Van Bölge Müdürü Ayhan Şahna ekibi ile birlikte Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen ve Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ı makamlarında ziyaret etti.

Makam ziyaretlerinin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Van Bölge Müdürü Ayhan Şahna, İlçe Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu ve beraberindeki bir heyetle Çatak ilçe merkezinde Dere kenarlarında incelemelerde bulundular.

 İlçe merkezinde bulunan Sorkin ve Norduz Dereleri ve çevresinde yapılan incelemelerin ardından Adnan Menderes Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesini birbirine bağlayacak yeni köprü, belirlenen alanlarda yeni istinat duvarı, tahribat oluşmuş mevcut istinat duvarlarda onarım ve ıslah çalışmaları yapılacak alanlar belirlendi.

Kaymakam Çeçen;

“DSİ 17. Bölge Müdürlüğüne taleplerimizi iletmiştik. Sağ olsun Bölge Müdürümüz ekibi ile birlikte ilçemize gelerek taleplerimizi yerinde inceledi. Planlamaya alınacağını ve yakın zamanda çalışmalara başlanacağını belirtti kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Şeylan;

“Son zamanlarda özellikle Karadeniz bölgemizde meydana gelen ani sağanak yağışlar nedeniyle yaşanan sel olaylarından dolayı vatandaşların can ve mal kaybı yaşadığına hepimiz şahit olduk. İlçemizde İki tane deremiz şehir merkezinin içinden geçiyor. Önceki yıllarda bizlerde Sel felaketini yaşadık. Herhangi bir can ve kaybı yaşanmaması gereken önlemimizi almak için DSİ Bölge Müdürümüz ve ekibi ile birlikte incelememizi yaptık.” Dedi.

Müdür Şahna;

“İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı’nın taleplerini yerinde görmek ve incelemek için Çatak’a geldik. Debileri yüksek iki deremiz ilçe merkezinden geçiyor. Aşırı kar ve yağmur yağışının olması durumunda olası bir sel felaketi kaçınılmaz olur. Teknik ekibimiz alınacak önlemler için gerekli notlarını aldı. Yeni Köprü, yeni İstinat duvarları, mevcut istinat duvarlarının onarımı ve yükseltilmesi ihtiyaçları var. İnşallah planlamaya alacağız. Derelerimize sahip çıkarak can ve mal emniyetimizi sağlayacağız.” dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr