×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 21 Ağustos 2020 18:13

3200 Rakımlı Kartaltepe Yaylasına Yol Yapıldı

Bilgi Mahallemizin 3200 rakımlı Kartaltepe Yaylasına açılan yeni yol sayesinde Berivanların katır sırtında yayla yolculuğu sona erdi.

Çatak İlçe Merkezine 26 km uzaklıkta bulunan Bilgi Mahallesinde yaşayan Berivanların yaylaya gitmek için at, katır ve eşeksırtında yapmış oldukları zorlu yolculuğu Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan sona erdirdi.

12500 küçükbaş hayvanın bulunduğu 3200 rakımlı Kartaltepe Yaylası’na ulaşımı sağlayacak olan 15 km’lik araç yolu Geçtiğimiz ay Çatak Belediyesi tarafından başlatılan proje ile tamamlandı. Tamamlanan yol sayesinde Kartaltepe Yaylasına giden Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ı ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu’yu Mahalle Muhtarı Hüseyin Urak, mahalle sakinleri ve Berivanlar karşıladı.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Berivanlar ile bir süre sohbet etti. Başkan Şeylan konuşmasında;

“Halkımızın en büyük geçim kaynağı hayvancılık üzerine, yayla yollarının açılmasıyla hayvancılıkla uğraşan vatandaşların rahatladı. Berivanlarımızın her gün 8 saatleri yolda geçiyordu. Açtığımız yeni yol sayesinde artık araç ile 25-30 dakikada yaylarına gidip sütlerini sağıp evlerine dönebilecekler. " dedi.

Bilgi Mahalle Muhtarı Hüseyin Urak;

“ Berivanlarımızın yaylalara gitmek için yapmış oldukları zorlu yayla yolculukları Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’ın girişimleri sonucu çok kısa bir sürede tamamlandı. Yapılan 15 km stabilize yol sayesinde Berivanlarımız artık mağdur olmayacak. Allah Devletimize zeval vermesin emeği geçen herkese şahsım ve mahalleli adına teşekkür ederim.” dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr