Perşembe, 01 Ağustos 2019 12:37

Mahalle Mahalle Dolaşarak Aileleri 'Erken Yaşta Evliliğe' Karşı Uyarıyorlar

Van’ın Çatak İlçesinde haneler tek tek dolaşılarak başka çocukların da aynı durumu yaşamasına engel olmak amacıyla kadın ve kızları erken yaşta evliliğe karşı bilgilendiriliyor. Bu kapsamda Çatak Belediyesi tarafından oluşturulan ekip erken yaşta ve zorla evlilikleri önlemek için kırsal mahallerde çalışma yürütüyor.

Çatak Belediye Meclisi  Kadın Komisyonu Başkanı Yasemin Cebe, Sosyolog Yasemin Çetin ve Belediye personellerinin de bulunduğu ekip gittikleri mahallelerde, erken yaşta ve zorla evliliğin neden olduğu sorunların yanı sıra bu konudaki kanun maddeleri hakkında mahallerde ikamet eden bayanları seminerler ile bilinçlendiriyor.

İlçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Büyükağaç Mahallesinde seminerde konuşan sosyolog Yasemin Çetin, özellikle kadınların ruhsal, bedensel ve fiziki gelişiminin sağlanmasının çok önemli olduğunu anlattı. Büyükağaç Mahallesi erken yaşta ve zorla evlilikle mücadele kapsamında anket çalışmaları yaparak, Eğitimde çocuk nedir? Erken yaşta evlilik nedir? Dünya’da, Türkiye’de, ilimizde ve Çatak İlçemizde erken yaşta evlilik oranları ile erken yaşta evlilik nedir? Erken yaşta evliliğin nedenleri ve sonuçları nelerdir? Bütün bunlar anlatılarak mahalleli kadınlar ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Belediye Personeli Sosyolog Yasemin Çetin konu ile yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’ın vermiş olduğu talimat doğrultusunda tüm hane ve bireylere ulaşarak onlarla birebir görüşüyoruz. Özellikle erken yaşta ve zorla evliliklerin önüne geçmek için bu çalışmalarımız sürecek. Bu çalışmalarımızın milli ve manevi değerlere sahip bireylerin gelişmesinde olumlu etkisinin olacağına da inanıyoruz. Dedi.