Pazartesi, 29 Temmuz 2019 07:53

TRTKURDÎ Çatak’ta Tanıtım Ve Belgesel Çekimleri Yaptı

TRTKURDÎ’de yayınlanan ve Nevzat Aladağ'ın sunduğu  ‘Yolcu (Rêwî) gezi programı için Van’ın Saklı Cenneti, Doğa Harikası olan Çatak’ta çekimler yapıldı. Çatak’ın sahip olduğu zenginliklerini, Ceviz Oymacılığını, Kara Kovan Balını, Ender Bulunan Kırmızı Benekli Alabalığını, Tarihi Kemer Köprülerini, Türkiye’nin en uzun ikinci parkuruna sahip Çatak Çay’ında raftingi, Yaylalarında dengbejleri ve halk oyunlarını içeren geniş çaplı programda; Rewi Programın Yapımcısı ve Sunucusu Nevzat Aladağ, Tarihi Köprüler hakkında Başkan Vekili Cemil Karataş ile Rafting Sporunu Çatak’a kazandırdığı için Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın ile röportaj yaptı.

İlçenin her yönüyle tanıtılması ve turizme kazandırılması için üç gün boyunca Çatak’a  Belgesel çekimleri için gelen TRTKURDÎ ekibine; Belediye Başkan Vekili Cemil Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın ve AK Parti ilçe Koordinatörü İskender Şeylan eşlik etti.

Belediye Başkan Vekili Cemil Karataş, “Çatak’ı kültürüyle, tarihiyle, sosyal yapısıyla, ekonomisiyle ve turizm başta olmak üzere her yönüyle tanıtmaya çalıştık. TRTKURDÎ’nin sevilen ve en çok izlenen programı Rewi Program Sunucusu Nevzat Aladağ ve ekibine Çatak halkı adına sonsuz teşekkür ederim.” dedi.