Perşembe, 08 Kasım 2018 20:17

Çatak'ta "Madde Bağımlılığı" Toplantısı Yapıldı

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen Başkanlığında kurum amirleri tarafından Madde bağımlılığı konusunda alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Çatak Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çağatay Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Karakoç, Emniyet Amiri Emre Kayhan, Kurum Amirleri ve Çatak’ta Faaliyet gösteren dernek başkanları katıldı.
İlçemizde yürütülen çalışmalarda madde bağımlılığı ile ilgili son durum masaya yatırıldı. Bağımlılığa neden olan maddelerin neler olduğu, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri, maddelerin nasıl temin edildiği gibi faktörler ve ailelere düşen sorumluluklar anlatıldı. Toplantı neticesinde kurumlar arası görev dağılımı yapılarak gerekli tüm önlemlerin alınması kararlaştırıldı. İlçe genelinde her vatandaşımızın madde ile mücadelede üzerine düşen görevler olduğu, özellikler velilerin bilinçlendirilmesi gerektiği belirtildi.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Türkmen, uyuşturucu madde ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.