Perşembe, 06 Eylül 2018 22:06

Çatak Belediyesi’nden Mescid-i Aksa Görünümlü Muhteşem Cami

Çatak her geçen gün farklı hizmetlerle gündeme geliyor.

Bu kapsamda Belediye Mega Projenin uygulandığı bölgeye 50 metrekare kapalı alanı bulunan ve 90 bin liraya mal olan Mescid-i Aksa görünümlü muhteşem bir cami yaptırdı.

GÜZEL İBADETHANELERE AÇACAĞIZ

Mega Projenin yürütüldüğü alana güzel bir görüntü kazandıran Caminin kısa süre sonra ibadete açılacağını anlatan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, "Mescid-i Aksâ’nın, dinimizde ulvi bir yeri ve yüksek bir fazileti bulunmaktadır. Zira o, İslâm’ın ilk kıblesidir. Müslümanlar, hicretin 16. ayına kadar Mescid-i Aksâ’ya dönerek namaz kılmışlardır. Diğer taraftan İsrâ hâdisesinin bitiş noktası ve Mîrâc’ın başlangıç noktası da Mescid-i Aksâ olmuştur. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksâ Müslümanların ilk kıblesi olması, Peygamberimizin Mescid-i Aksâ’dan Mirâc’a çıkarılması bu beldeyi kutsal kılmıştır. İbadethanelerin yapımı ve güzelleşmesini önemsiyoruz. Bu camimizde mesire alanımızla birlikte 13 Eylül’de Çataklıların hizmetine açılacak. Bu tür hizmetlere belediye olarak desteklerimiz sürecek. İhtiyaç hissedilen noktalarda ibadethaneler açacağız. Mescid-i Aksa Camii'de bu bölge halkının ihtiyaçları arasındaydı. İlçemizde ibadethanelerin güzelleşmesi adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.