Pazar, 12 Ağustos 2018 21:12

Çatakspor Meyvelerini Vermeye Başladı

Çatak Belediyespor tarafından açılan kurslarda ücretsiz olarak eğitim verilen öğrencilerden 5'i Tuşba Spor Lisesi'ne kayıt yapmaya hak kazandı.

Çatak Belediye Spor, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün talimatıyla spor akademileri ve liselerine girmek isteyen öğrenciler için kurs açtı. Çatak'ta 30 öğrenci kursa başvuru yaparken kayıtları da Van'daki Tuşba Spor Lisesi'ne yaptırıldı. Çatak'taki kursta Belediyespor Antrenörü Süleyman Bayat ve Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Abdullah Eraslan gözetiminde çalışan öğrencilerden 5'i Tuşba Spor Lisesi tarafından yapılan yetenek sınavında başarılı oldu.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Yapılan sınavda başarılı olarak Tuşba Spor Lisesi'ne kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler Songül Esin, Berfin Kuncu, Fadime Karan, Asiye Esin, ve Erkan Baynal Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ü ziyaret ederek başarılarını paylaştı. Belediyespor Antrenörü Süleyman Bayat, öğrencilerin başarısını kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Başka yerlerde bu alanlarda kurslar ücretli veriliyor. Gençlerimizin çoğu kursların masrafını karşılayamadığı için gidemiyorlar. Burada öğrencilerimiz için her şey ücretsiz. Bu çalışmada ilk günden bu güne kadar desteklerini bizden esirgemeyen İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Hacı Asım Akgül’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz" dedi.

Öğrenciler ise Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül'e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.