Salı, 07 Ağustos 2018 12:55

İmam Hatip Lisesi İnşaatı Hızla İlerliyor

Çatak'ta temeli Van Valisi Murat Zorluoğlu tarafından atılan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi (İHL) ve pansiyon inşaatı hızla yükselirken, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, okul inşaatında inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Çatak'ta büyük bir ihtiyaç olan ve geçen yıl Cumhuriyet Mahallesi'nde jandarma karakolu eski binalarının yıkılarak yerine temeli atılan İHL binası ve 200 kapasiteli pansiyon inşaatında inceleme yapan Akgül'e Başkan Yardımcısı Murat Okan, Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur ve Fen İşlerinde görevli İnşaat Mühendisi Mustafa Kaplan eşlik etti.

İLÇENİN EN PRESTİJLİ BİNASI OLACAK

Hızla katları yükselen okul inşaatında çalışmaları yürüten yetkililerden bilgi alan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, okulun tamamlanmasının ardından Çatak'ın en prestijli binası olacağını söyledi. Eski binaların yerine kaliteli, çağdaş, yepyeni, derslikler, laboratuvar ve yurtlar planlandığını, anlatan Akgül, "Şu anda katlarımız yükseliyor. Hedefimiz burayı 2018 sonunda tamamlamak. Onun için firma yetkilileri yoğun çaba sarf ediyor. Çalışmalar tamamlandığında inşallah güzel bir eser ortaya çıkacak. Başta imam hatip camiamıza, eğitim dünyasına, Çataklı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler gerçekleştiriyoruz. En önemli projelerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapıyoruz. Kalkınma ve gelişme yolunda en önemli ihtiyaç eğitim kalitesini yükseltmektir. İlim ve irfan yuvası okullarımızın yenilenmesi, yeni okulların yapılması ve eğitimde ihtiyaç bulunan tüm alanlarda eksiklerin giderilmesi için devletimiz çalışıyor" dedi.

Güneşli

Güneşli