Salı, 17 Temmuz 2018 21:01

Çatak’ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Van’ın Çatak İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, Garnizon Komutanı Ömür Tekeli, Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, ilçede görevli kurum amirleri ve Çataklı vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesinde yoğun katılımın olması ile toplanan gurup Türk bayrakları eşliğinde 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak, ilçe merkezinde yürüdüler. İlçe Merkezinde renkli gösterilere sahne olan grup oradan ‘Mega Projeye‘ dahil olan Sosyal Tesislerin Birinci Etabı olan 15 Temmuz Şehitleri Mesire Alanının açılışını yapmak üzere buraya geldiler.

Mesire Alanının açılış konuşmasını Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül yaptı.
Akgül konuşmasında “ Bu ülke çok darbeler görmüştür. Bu halkta bu darbelerden çok büyük acılar çekmiştir. Fakat hiç bir darbe bu kadar alçakça yapılmamıştır. Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, bu milleti köleleştirmek, sömürgeleştirmek, iradesini, özgürlüğünü, bağımsızlığını elinden almak isteyen bu alçak yapı ve girişim Yüce Halkımızın tarihte görülmemiş eşine az rastlanır kahramanlık destanıyla akamete uğratılmıştır. Siz de tüm Türkiye’de olduğu gibi bu karanlık gecede sokaklara çıkmış, hainlere meydan okumuş, Çatak’ın caddelerinde sabahlamış, bu karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında kendinizi ortaya koyarak bu büyük zaferlerin kazanılmasında destek olmuştunuz. Bu zafer darbelere darbe yapan Türk Milletinin Zaferidir. Bu zafer sizin zaferinizdir. Rabbim bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın. Demokrasimiz daim olsun. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun.” Dedi.

Açılış Konuşmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, “Bu hain darbe gerçekleşseydi bugün burada hiç birimiz olmayacaktık.Allah'ım böyle bir günü Türk ulusuna bir daha yaşatmasın. Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yan gözle bakanın gözünü kör etsin. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda 15 Temmuz 2016'da can veren 249 şehidi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günümüz hepimize kutlu olsun. " diye konuştu.

Konuşmaların akabinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Gününe özel olarak düzenlenen rafting ve kano yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı ve AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur tarafından verildi.

15 Temmuz Şehitleri Mesire Alanında farklı alanlara kurulan dev sinevizyon gösterilerinde 15 temmuz darbesi adım adım anlatılarak halkın geçmişte ne kadar zor günler yaşadığı bir kere daha hatırlatıldı. İzleyenler tarafından duygulu anlar yaşanırken Çatak Belediyesi tarafından davetlilere kek. meyve suyu ve çorba ikramı yapıldı.

Güneşli

Güneşli