Pazar, 10 Haziran 2018 13:12

Çatak Belediyesi Otomatik Sulama Sistemi Kuruyor

Çatak'ın modern ve yaşanabilir bir ilçe olması için çehresini değiştiren hizmetlere imza atan belediye, şimdi de park ve bahçelerde modern teknolojiyle otomatik sulama sistemi kuruyor.

Göreve geldikten sonra vatandaş odaklı çalışmalara büyük zaman ayıran ve bu yönde birçok projeyi hayata geçiren Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, yatırımları aralıksız sürdürüyor. Akgül, Çatak'ın yeni bir görünüme kavuşması için yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Akgül'ün talimatı üzerine belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri park ve bahçelere hem zamandan hemde insan gücünden tasarruf sağlayacak modern otomatik sulama sistemi kuruyor.

YÜZDE 60 SU TASARRUFU SAĞLANACAK

Otomatik sulama sisteminin çok yönlü faydalarının olduğunu belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, elle sulamaya oranla yüzde 60 su tasarrufu sağlanacağına dikkat çekti. Vatandaşların yeşil alan ve parklardan daha verimli faydalanacağını ifade eden Akgül, "Çatak’ta başta kamu kurumları olmak üzere yeni yapılan park ve yeşil alanlara da otomatik sulama sistemi döşenmesine başladık. Bu sistemle su israfı önleniyor, vatandaşların yeşil alanları kullanımı kolaylaşıyor. Bir de sulama işlemi için iş gücü ortadan kalkıyor. Modern kentleşme anlayışında önemli bir yere sahip olan şehir içerisindeki yeşil alanları Çatak Belediyesi olarak her geçen gün artırıyoruz. Yeşillendirme çalışmalarını yürütürken aynı zamanda su kaynaklarının da verimli kullanılması için yoğun gayret sarf ediyoruz. İlçemizi daha yaşanılabilir ve güzel bir hale getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz “dedi.

Açık

Açık