Pazar, 10 Haziran 2018 12:17

Terör Bitti Çatak'taki Yaylalar Şenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları yaylalara davet etmesi Çatak'ta karşılık buldu. Mayıs ayı ile birlikte Doğu Anadolu’daki birçok yaylada olduğu gibi teröristlerden temizlenen Çatak'ın yaylaları da vatandaşların akınına uğrayarak şenlendi.

CUMHURBAŞKANIMIZ ŞÖYLE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2017 Aralık ayında "Yaylalarımıza sahip çıkacaksınız. Teröristlere kalkıpta en ufak bir tehcirde 'al sana bir baş hayvan diyecek misiniz? Hayır. Mesele o. Eğer öyleyse buyurun yaylalara çıkın. Güvenlikte bizden inşallah" çağrısı yapmış ve bunun üzerine çalışmalar başlamıştı. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonrası yaylaların büyük bir kısmı teröristlerden temizlenip güvenlik sağlanınca vatandaşlar yaylalara çıktı.

HERKES MEMNUN

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, yaylaların serbest kalmasının her kesimden insanı memnun ettiğini belirten Akgül, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari’deki konuşmasındaki talimatından sonra hemen bir ay içerisinde çalışma yapıldı ve Nisa’n ayı sonu itibari ile yasaklarımız kaldırıldı. Artık yaylalara vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile gidip gelebilecek. Şuanda yaylalarımızın yüzde 98'i kullanıma açıldı" şeklinde konuştu.

Yıllardır yaylaya hasret kaldıklarını belirten Uzuntekne Mahallesi Muhtarı Zeki Yıldız, “Vatandaşlarımızı dönem başlamamasına rağmen yaylalara akın etti. Hayvancılık ilçe merkezlerinde yapılamıyor. Bu yaylalar bizim üretim merkezlerimiz. Hayvanlarımızı beslediğimiz gibi peynir, çökelek, tereyağı, yoğurt gibi ürünlerimizin de üretimini yapıyoruz" dedi.

Çoğunlukla Açık

Çoğunlukla Açık