Pazar, 10 Haziran 2018 12:10

Çataklı Okur-Yazarlar Van'da Sertifika Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘okuma yazma seferberliği’ kapsamında açılan kursların sertifika töreni Van’da gerçekleştirildi. Bu kapsamda Çatak'taki okuma-yazma kursunu başarıyla vatandaşlar da sertifikalarını aldı.

Van Merkez İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, YYÜ Rektörü Prof, Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürleri, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Salih Taş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erkan Manto, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

SERTİFİKALARINI MÜSTEŞARIN ELİNDEN ALDILAR

İlçemizden beş kursiyer ve iki öğretmenin de katıldığı sertifika töreninde Çataklı kursiyerlere sertifikalarını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin verdi. Tekin, Van’daki okuma yazma oranının Türkiye ortalamasını yakaladığını belirterek, "Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 300 bin civarında okuma yazma bilmeyen vatandaşımız var"dedi. Sertifika töreni sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erkan Manto kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güneşli

Güneşli