Perşembe, 07 Haziran 2018 22:02

Şehit ve Gazi Ailelerine Çatak Gezisi

Çatak Belediyesi 250 şehit ve gazi ailesini Kanispi’deki piknik alanında bir araya getirdi. Gezinin ardından aileler hep birlikte yemek yediler.

Geziye Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki Van merkezinden 150 Çatak’tan ise 100 şehit ve gazi ailesi katıldı. Program ilk olarak Çatak Yatılı Bölge Ortaokulunda verilen yemekle başladı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, ailelerle tek tek ilgilenip isteklerini dinledi.

AİLELER BİZE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETİDİR

Akgül, kendisine üzerinde şehitler şiirinin yazılı olduğu hediyeyi aldıktan sonra konuşma yaptı. Şehit ve gazi ailelerinin kendilerine emanet olduğunu belirten Akgül, “Bu toprakları vatan kılmak için şehit düşen kahramanlarımızın, gazilerimizin bizlere aziz emanetleri olan siz değerli aileleri için düzenlediğimiz Kanispi gezisinde bir araya geldik. Vatanı, milleti için canları pahasına savaşan kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz dedi.

ÇOK VERİMLİ BİR GEZİ OLDU

Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki ise, organizasyonun kedilerine moral verdiğini belirterek, Akgül’e teşekkür etti. Baki, Akgül’e günün anısına işlemeli çini bir tabak hediye etti.

VATAN TOPRAĞINI ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ

Yemekte konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ise, “Eğer bir ülke namusunu, şerefini, haysiyetini, onurunu ve gururunu koruyacaksa, sağlam bir vatan toprağı üzerine inşa edilmiş bir devletinin olması gerekiyor. Bugün sağlam bir vatan toprağı üzerine inşa edilmiş ülkemizi şehit ve gazilerimize borçluyuz. Rabbim onlardan razı olsun şehitlerimizin mekânları cennet olsun, gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum şeklinde konuştu.

Yemek sonrasında AK Parti İlçe binasını ziyaret eden aileler Kanispi  Şelalesine geçerek burada çay içip bol bol fotoğraf çektirdi.

Çoğunlukla Açık

Çoğunlukla Açık