Çarşamba, 09 May 2018 19:47

Çatak'ta Yol Genişletme Çalışmaları Sürüyor

Çatak'ta hizmetlerin ardı arkası kesilmiyor. Hızlı bir değişimin yaşandığı ilçede yol çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Geçen yıl Van Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle birçok mahallenin yolu standartlara uygun bir şekilde yeniden yapılıp asfaltlanırken, bu yıl ilçenin diğer mahalle yollarında da çalışmalar başladı. Bu kapsamda belediye ekipleri Toyga Mahallesinde yolda genişletme çalışması yapıyor. Ekipler geçen yıl yine aynı mahallede okul alanı oluşturmak için dağları iş makineleriyle yontmuşlardı. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan ve İnşaat Mühendisi Mustafa Kaplan, Toyga Muhtarı İbrahim Sungur ve mahallelilerle yol genişletme çalışmalarının yapıldığı alanda bir araya geldi. Vatandaşlar yollarının genişletilip düzeltilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, yolun biran önce bitirilmesi talimatı verdi. Akgül, "İlçemizin Toyga mahallesinde yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Bu yolun genişliğini imar planına uygun hale getiriyoruz.  Geçtiğimiz aylarda bu bölgemizde dağı delerek okul yapımına başlamıştık. Şimdi ise o mahallemizin yolunu genişletiyoruz" şeklinde konuştu.