Çarşamba, 09 May 2018 19:33

Çatak Çiçeklerle Rengârenk Olacak

Çatak Belediyesi tarafından kurulan serada birçok çiçek çeşidi yetiştiriliyor. Çiçekler, mayıs ayı içerisinde yeşil alan, park ve refüjlere dikilerek ilçe rengârenk yapılacak.

Çatak Belediyesi, ilçenin görsel olarak görünümünü güzelleştirmek için gazenya, çin karanfili ve kadife çiçek üretimine başladı. Seralarda açmaya başlayan çiçekler, birçok bölgeye dikilerek ilçe adeta çiçeklerle süslenecek.

HEM EKONOMİK HEM DAYANIKLI

Serada üretilen mevsimlik çiçek ve bitkilerin dikildikten sonra ilçeye ayrı bir hava katacağını belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, çiçeklerin yetiştirildiği serada inceleme yaparak Ziraat Teknikeri Tekin Akdeniz'den bilgi aldı. Akgül, belediyede görevli mühendislerin kontrolünde yetiştirilen çiçeklerin belediyeye ekonomik olarak katkı sağlayacağını ve aynı zamanda dayanıklı olacağını söyledi. Akgül, "Geçen yıl kurduğumuz seralarda ilk olarak domates üretimi yaptık. Şimdi de çiçek yetiştiriyoruz. İlçemizin ve mahallelerimizin tamamında park ve yeşil alan çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız çalışmalarda maliyetler ciddi rakamlara ulaşıyor. Hedefimiz maliyetleri en aza indirmek. Daha yeşil ve daha güzel bir Çatak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.