Salı, 08 May 2018 22:03

Çatak’ta Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtıldı

Çatak Belediye Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere nohut tohumu dağıtıldı.

İlçede tarımın gelişip ekonomiye katkı sunması için yoğun bir çaba gösteren ve bu alanda ilk seraları kurdurarak domates üretimi gerçekleştiren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, şimdi de çiftçiye nohut tohumu dağıttı. Çatak Belediyesi tarafından tedarik edilen tohumluk nohutlar, törenle belediye garajı önünde dağıtıldı. Törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Raci Selçuk ve çiftçiler katıldı.

"TOPRAKLA UĞRAŞAN HERKESİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Törende konuşan Akgül üretimin önemine dikkat çekerek, "Toprakla uğraşan herkesin başımızın üstünde yeri var. Toprağın nimetini görmek, bunun faziletini ve rahmetini artırmak için hiç kimseye muhtaç olmadan çalışmamız gerekiyor. İlçemizin her alanından gelen taleplere karşı olumlu cevaplarla hizmet ağını en üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Tarımsal alanda en büyük destekçilerimiz çiftçilerdir. İnsanlar bizden yol, su, park-bahçe gibi alanlarda hizmet bekliyor. Biz bunlara gücümüz yettiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Belediyemiz tarımsal alanlarda da çiftçilere tohum, gübre, arı dağıtımı gibi projeler yapmaktadır. Bu bağlamda desteklerinden dolayı, tarım paydaşı olan Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Raci Selçuk’a teşekkür ederim" dedi.