Çarşamba, 11 Nisan 2018 19:44

Çatak Sanat'ın Merkezi Olacak

Kendine özgü bir çok özelliğiyle ön plana çıkan Çatak'ta, şimdi de sanatın merkezi olma yolunda önemli bir adım atılıyor. Belediye tarafından başlatılan ve sanatın birçok dalında faaliyet verecek Sanat Atölyesi binasının inşaatı hızla yükseliyor. 342 bin 500 liraya mal olacak bina, bu yıl içersinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Göreve geldikten sonra Çatak'ta hayal edilmeyecek hizmetlere imza atarak adeta yeniden bir Çatak inşa eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, her alanda olduğu gibi sanata da büyük önem verdiğini başlattığı Sanat Atölyesi projesiyle gösterdi. Atatürk İlkokulu bahçesinde inşaatına başlanan ve hızla yükselen Sanat Atölyesi binasında, sanat atölyeleri, fuaye alanı, sergi salonu, derslikler, idari ofisler ve 250 kişilik çok amaçlı salon bulunacak.

AKGÜL, PROJENİN HER AŞAMASINI TİTİZLİKLE TAKİP EDİYOR

Çatak'ta sanat alanında büyük bir atılımın yaşanmasına neden olacak projenin tamamlanması için Akgül, inşaatın her aşamasını titizlikle takip ediyor. Beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, Mili Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, Belediye Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur ile inşaata inceleme yapan Akgül, inşaatı yapan firmanın yetkilisinden bilgi aldı.

YETEREKLİ GENÇLER KEŞFEDİLECEK

Projenin önemli bir yatırım olduğunu belirten Akgül, binanın tamamlanmasının ardından yetenekli gençlerin önünün açılacağını söyledi. Akgül,"Her kesimden insan bu proje sayesinde sanatla iletişim içerisinde olacak. Sanatın her dalındaki uzmanlar eğitimler verecek. Amacımız kültürümüzün temel unsurlarından olan sanatın her türünü icra ettirmek, geliştirmek, yaymak ve toplumun bütün kademelerine sevdirmektir. Ama en büyük hedefimiz yetenekli gençleri keşfedip, yoğun bir eğitime alarak geleceğin sanatçılarını yetiştirmektir. Böylece yetenekli çocuklarımızın kaybolmasını önleyeceğiz" dedi.

Güneşli

Güneşli