Çarşamba, 11 Nisan 2018 19:36

Domateste İlk Hasat Bereketli Oldu

Göreve geldikten sonra ilçenin her alanda kalkınması için büyük çaba gösteren Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, bu çabasının meyvelerini almaya başladı. Bu kapsamda belediye tarafından kurulan seralarda yetiştirilen ilk domateslerin hasadı yapıldı.

İlçede farklı tarım alanlarının açılması ve istihdamın arttırılarak ilçe ekonomisinin büyümesi için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, 300 dönümlük bir alanda seralar kurdurdu. Akgül’ün büyük önem verdiği ve özel fidelerin dikildiği seralardan ilk mahsüller titizlikle toplanmaya başlandı.

İLK DOMATESİ AKGÜL KOPARDI

Vatandaş odaklı projelerin ilçenin kalkınmasında büyük rol oynayacağını belirten Akgül, ilk hasadı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, İlçe Müftüsü İlhan Günay, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ve Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto ile birlikte yaptı. İlk domatesleri kendi elleriyle koparan Akgül, “Çatak’ta ilk kez serada domates yetiştirildi. Ve çok bereketli oldu. Belediye serasında yetişen bu ilk ürünler hayırlı olsun. Bu seralarımız inşallah girişimcilere örnek olacak. Çatak cevizinden sonra Çatak domatesi de tadından ve adından söz ettirecek” dedi.

Çoğunlukla Açık

Çoğunlukla Açık