Salı, 10 Nisan 2018 17:34

Kuran'a Geçen Öğrenciler Taç Giydi

Çatak'ta müftülük binasında açılan 4-6 yaş grubu Kuran kursunda Kuran okumaya geçen öğrenciler için taç giyme töreni düzenlendi

Törene İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, eşi Demet Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Raci Selçuk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı. Duaların okunduğu etkinlikte Kuran okumaya geçen öğrenciler Emir Gümüş, Güneş Tağman, Cumhur Efe Ersari ve Emine Sungur'a çeşitli hediyeler verilerek taç giydirildi.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
Burada konuşan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün eşi Demet Akgül, Kuran eğitiminin önemine değinerek, "İslam ile müşerref kılınmış olan bizler, şüphesiz evlatlarımıza İslam'ın güzelliklerini ve özelliklerini anlatmakla mükellefiz. Onları hem İslami hem insani olan güzelliklerle yetiştirebilmek, anne ve babasına, vatanına, milletine, devletine, yetiştiği topraklara bir borcu olduğu düşüncesini aşılamak, onlara örnek olmak bizlerin görevidir. Zira küçük yaşta verilen bilgiler taşlar üzerine oyarak yazılan yazılar gibidir. Hiçbir zaman zihinlerden silinmeyecek ve çıkmayacaktır. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözü bizim zihinlerimizdir. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren iman, inanç, sevgi ve muhabbet duygularıyla yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİ DE VERİLDİ
Kişiliğin şekillendiği 4-6 yaş grubuna çok büyük önem verdiklerini anlatan Kuran Kursu Hocası Emine Hasar, kurslarda çocuklara sadece Kuran eğitimi değil değerler eğitimi de verildiğini söyledi. Hasar,"Böylece çocuklar sosyalleşiyor. Bu eğitimde birlikte yaşama ve kardeşlik kültürü, dayanışma, farklılıklara saygı, yardımlaşma, hediyeleşme, ortak noktalarımız, ön şartsız kabul, nezaket ve görgü kuralları, Vatan, Bayrak sevgisi, Şehitlik- gazilik gibi değerlerimiz anlatılıyor" şeklinde konuştu.

Güneşli

Güneşli