Pazartesi, 12 Şubat 2018 21:13

Çatak’ın Dereleri Pırıl Pırıl Akacak

İlçeye hayat veren Sorkin ve Norduz derelerinin daha temiz akması için belediye çalışmalarını aralıksız  sürdürüyor. Bu kapsamda dereler belirli periyotlarla iş makineleri tarafından temizlenerek içerisindeki çöplerden arındırılıyor.

İlçenin modern hale gelerek cazibe merkezi olması için Çatak Belediyesi hizmetlerini sürdürürken, özellikle ilçe merkezinden geçen Sorkin ve Norduz derelerinin de temizliğine büyük önem veriliyor. Su debisinin en düşük seviyede olduğu şu günlerde belediye ekipleri iş makineleriyle derelerin içerisinde biriken çöpleri temizlemek ve su akışının daha rahat sağlanması için seferber oldu.

İş makinelerinin giremediği bölgelerde personelin küçük makinelerle temizlik yaptığını belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, “Derelerimiz vatandaşlarımız tarafından atılan  atıklar nedeniyle kirleniyor.  Düzenli olarak temizlik yaptırıyoruz . Derelerimiz, doğa harikası Çatağımızın en güzel doğal alanlarıdır. Dolayısıyla dereleri de tüm doğal güzellikler gibi korumak zorundayız. Derelerimizin  çevrelerinde vatandaşlarımızın dinlenmesi için kamelya ve oturaklar bıraktık. Yürüyüş ve spor yapabilecekleri alanlar oluşturduk. Maalesef sürekli temizliğini yapmamıza rağmen yine kirleniyor. Derelerimizin korunması konusunda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Açık

Açık