Pazartesi, 12 Şubat 2018 21:03

Hurda Traktörden Kar Küreme Aracı Yaptılar

Çatak Belediyesi, kış aylarının çetin geçtiği ilçede kullanılmak üzere hurda halde bulunan bir traktörü çeşitli ekipmanlar takarak kar küreme ve tuzlama aracına dönüştürdü.

Göreve geldikten sonra vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için farklı projeleri hayata geçiren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, özellikle araç filosunu genişletmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda atıl durumda olan bir traktör, gerekli tamiratları yapıldıktan farklı ekipmanlar takılarak kar küreme ve tuzlama aracına dönüştürüldü.

KARLA MÜCADELEDE SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

Başkan Yardımcısı Murat Okan ve Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur ile birlikte yeni dizayn edilen kar küreme aracında inceleme yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, “Kışın karla mücadele çalışmalarının aksamaması için birtakım tedbirler aldık. Kaldırımlar ve dar sokaklarda kullanılmak üzere aldığımız mini kar küreme araçları oldukça yaralı oldu. Ancak mahallerde karla mücadelede sıkıntı yaşadığımızda ve yetişemediğimiz bölgelerde bu aparatlardan istifade edeceğiz. Bu pratik karla mücadele aparatları ilk başlangıçta işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. İnşallah, bu kış karla mücadele konusunda yeni yapacağımız uygulamalarımızla sıkıntı yaşamayacağız” şeklinde konuştu.