Pazartesi, 12 Şubat 2018 20:27

Çatak’ın Yolları Göz Kamaştırıyor

Çatak’ın Bilgi ve Cumhuriyet Mahallelerinin sıcak asfaltla kaplanan yolları alt yapı çalışmaları ve çizgileri tamamlandıktan sonra ulaşıma açıldı. Standartlara uygun yapılan yollar göz kamaştırıyor.

Çatak’ın Bilgi ve Cumhuriyet Mahallerinin yol sorunu, Van Büyükşehir Belediyesi ve Çatak Belediyesi’nin çalışmalarıyla kısa sürede çözüme kavuşturuldu. 26 kilometrelik grup yolu standartlara uygun bir şekilde genişletilip güvenlik çizgileri çekildikten sonra ulaşıma açıldı. Yol sayesinde, bölgedeki 9 mezrada yaşayan vatandaşlar rahat ve güvenli bir ulaşıma kavuştu.

YATIRIMLAR SÜRECEK

Van Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından zorlu bir coğrafya ve Çatak Deresi kanyonunda bulunan yolun kısa sürede tamamlandığını anlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, “2017 yılı içinde Çatak İlçesine 22 milyon liralık yol yatırımı yaptık.. Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun kente atanmasıyla birlikte Van'ın her noktasına çok hummalı bir şekilde hizmetleri ulaştırıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin de destekleriyle bu çalışmaları yürütüyoruz. Çatak İlçesinde yatırımlarımız devam ederken, 2018’de yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz” dedi.

Yola kavuşan vatandaşlar memnuniyeti dile getirirken, “Eskiden yolumuz dar, çukur ve çamurdu. Şimdi devletimiz bize çok güzel bir yol yaptı. Eskiden 1 saate gittiğimiz yolu şimdi 20 dakikada gidiyoruz., Allah Devletimizden, hükümetimizden razı olsun” dedi.