Pazartesi, 12 Şubat 2018 19:59

Akgül'den Kayak Merkezi Müjdesi

Van'ın Çaldıran İlçesi Ayrancılar bölgesinde Çaldıran Kaymakamlığı tarafından kurulan kayak tesislerinin açılış törenine katılan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül Çatak için kayak merkezi müjdesi verdi.

Van'ın Çaldıran İlçesinde Termal Kayak tesisleri görkemli bir açılışla hizmete girdi. Törene, Kaymakamımız Hacı Asım Akgül ile birlikte, Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, İpekyolu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Abidin Ertaş, Van Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Mehmet Yaşar ve Fazıl Tamer ile vatandaşlar katıldı.

GÖRENTAŞ BÖLGEMİZİ KAYAK SPORUNA KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Hacı Asım Akgül, açılışın ardından Çaldıran kayak tesislerinde kayakları takarak bir süre kaydı. Burada açıklamalarda bulunan Akgül, bölgedeki vatandaşların kayağa ilgi gösterdiğini belirterek, Çatak'ın Görentaş Mahallesinde daha önce kayak tesisimiz varmış. Kayak yapılan bu alan kristal karla kaplıymış ve kayak yapmaya oldukça uygun bir mekanmış. O zaman kimse ilgilenmeyince kayak merkezini Gevaş Abalı'ya kaydırmışlar. Oysa bizim bölgemizde kar erken yağıp geç kalkıyor. Uzun bir süre kayak yapmaya elverişli bu bölgeyi tekrar kayak sporuna kazandırmak için çalışmalar yapacağız dedi.