Cuma, 02 Şubat 2018 19:24

Ortaokullar Arası Satranç Turnuvası

Çatak’ta Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 27-29 Aralık 2017 tarihlerinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi.

Çatak öğretmenevinde düzenlenen turnuvaya Çatak köy ve merkez ortaokullarında eğitim gören 42 öğrenci katıldı. Turnuvada Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ilk hamleyi yaparak start verdi.

Turnuvaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve Şube Müdürü Mehmet Metin Yaltay da  katıldı. İki gün süren turnuva, satranç ilçe temsilcisi Akın Bilgin başhakemliğinde, Burhan Çelik, Eralp Türkyılmaz, Nurullah Duru, Erhan Şeker, Ramazan Goral ve Halim Talha Erbil hakemliğinde gerçekleştirildi. Turnuva sonucunda birinciliği Bilgi Ortaokulu öğrencisi Salih Cabaka, ikinciliği Merkez Anadolu E İmam Hatip Lisesi Ortaokulu öğrencisi Muhammethan Ertem, üçüncülüğü ise Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Engin İzsiz aldı. Dereceye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve Şube Müdürü Mehmet Metil Yaltay tarafından verildi.