Cumartesi, 30 Aralık 2017 18:12

Mega proje hızla sürüyor. Şimdi de alternatif yollar açılıyor

Çatak tarihinin en büyük yatırımları arasında olan ve ilçeyi yeni, modern bir görünüme kavuşturacak 'Mega Projede' ilk beton döküldükten sonra şimdi de vatandaşların mesire ve sosyal alanlara rahatlıkla ulaşması için alternatif yollar açılıyor.

Çatak Çayı'nın ıslah edilerek, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, parklar ve köprülerle ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek 27 bin metre kare alanda uygulanacak projenin ilk betonu geçtiğimiz ay döküldükten sonra çalışmalara hız verildi. 2018 yılı baharında tamamlanması plananlanan 4 milyon 578 bin liralık projede, şimdi de elektrik direkleri kaldırılıp kablolar yer altına alınırken, alternatif yollar açılıyor.

HIZLI BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Göreve geldikten sonra Çatak'ın yaşanabilir ve huzurlu bir ilçe olması için geliştirdiği projelerle yoğun bir çalışma yürüten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, projenin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Çalışmaları Başkan Yardımcısı Murat Okan ve Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur ile birlikte yerinde yerinde inceleyen Akgül, "İlçemizde hızlı bir değişim yaşanıyor. Projemiz kapsamında mesire alanının çevre istinat duvarlarını yaptık. Mesire alanlarını genişleterek düzelttik. Şimdi de vatandaşların mesire ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara daha rahat ulaşabilmeleri için, mevcut yollara ek olarak yeni yollar açıyoruz. İlçe merkezindeki vatandaşlarımız iki farklı yolu kullanabilecek. Bilgi ve  Alacayar ile diğer mahallerden gelmek isteyenler de direk bu alanlara ulaşabilecek. Yeni ve geniş yollar sayesinde kaza riskini de sıfıra indirmiş olduk. Elektrik direkleri sökülerek kablolar yer altını indirildi. İnşallah projemiz planladığımız gibi baharla birlikte tamamlanacak" dedi.

Güneşli

Güneşli